Cum se curăță mașina de spălat rufe: ghid complet

Mașina de spălat rufe este un ajutor de neprețuit în gospodărie, dar pentru a se asigura că funcționează în mod optim și pentru a prelungi durata sa de viață, este esențial să o curățați în mod regulat. În acest ghid complet, vă vom arăta cum să curățați eficient mașina de spălat rufe pentru a menține hainele proaspete și pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute.

De ce este important să curățați mașina de spălat?

Curățarea mașinii de spălat rufe este esențială din mai multe motive:

  • Păstrarea prospețimii hainelor: O mașină de spălat curată asigură că hainele vor ieși curate și proaspete după fiecare ciclu de spălare.
  • Prevenirea mirosurilor neplăcute: Depunerile de detergent, resturi de țesături și mucegai pot duce la mirosuri neplăcute în mașina de spălat.
  • Prelungirea duratei de viață: Curățarea regulată poate prelungi durata de viață a mașinii de spălat, economisindu-vă bani pe termen lung.

Cum se curăță mașina de spălat rufe

Pentru a vă asigura că mașina de spălat rufe este mereu în formă optimă, urmați acești pași simpli de curățare:

Pasul 1: curățarea sertarului de detergent

Începeți cu sertarul de detergent. Scoateți-l complet din mașina de spălat și spălați-l cu apă caldă și detergent. Asigurați-vă că îndepărtați toate reziduurile de detergent și înălbitor.

Pasul 2: curățarea tamburului

Pentru a curăța tamburul mașinii de spălat, începeți un ciclu de spălare gol cu apă caldă și adăugați o cantitate moderată de oțet alb sau bicarbonat de sodiu în locul detergentului. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea depunerilor și la eliminarea mirosurilor neplăcute.

Pasul 3: curățarea garniturii ușii

Garnitura ușii poate acumula mucegai și reziduuri de detergent. Folosiți o cârpă înmuiată în apă caldă și detergent pentru a curăța această zonă cu atenție. Asigurați-vă că ștergeți și uscați bine după curățare.

Pasul 4: curățarea filtrului

Verificați manualul mașinii de spălat pentru a găsi filtrul și instrucțiunile specifice pentru curățare. În general, filtrele pot fi scoase și spălate sub jet de apă. Asigurați-vă că acesta este curat și fără resturi.

Pasul 5: curățarea panoului de control

Folosiți o cârpă moale și umedă pentru a șterge panoul de control al mașinii de spălat. Nu utilizați niciodată cantități mari de apă sau soluții de curățare agresive, deoarece acestea ar putea dauna componentelor electronice.

Pasul 6: curățarea țevilor de evacuare

Verificați țevile de evacuare pentru a vă asigura că nu sunt blocate sau încurcate. Curățați-le sau înlocuiți-le dacă este necesar.

Cum se curăță mașina de spălat – sfaturi suplimentare

Pentru a menține mașina de spălat în cea mai bună stare, luați în considerare următoarele sfaturi:

  • Folosiți întotdeauna cantități corecte de detergent conform instrucțiunilor producătorului.
  • Lăsați ușa mașinii de spălat deschisă după fiecare spălare pentru a permite aerisirea și prevenirea mirosurilor neplăcute.
  • Curățați mașina de spălat o dată pe lună pentru menținerea eficienței.

Cum se curăță mașina de spălat – întrebări frecvente

Cum desfund țevile de evacuare?

Pentru a desfunda țevile de evacuare, începeți prin a scoate filtrul și a verifica dacă există obstrucții. Apoi, utilizați o sfoară subțire sau un cablu pentru a îndepărta obstrucțiile. Asigurați-vă că faceți acest lucru cu grijă pentru a nu dauna țevilor.

De câte ori trebuie curățată mașina de spălat?

Este recomandat să curățați mașina de spălat cel puțin o dată pe lună. Cu toate acestea, dacă observați mirosuri neplăcute sau depuneri de detergent, ar trebui să o curățați mai des.

Pot folosi altceva în loc de oțet sau bicarbonat de sodiu?

Da, puteți utiliza soluții de curățare special formulate pentru mașini de spălat. Acestea pot fi găsite în magazinele de aparate electrocasnice și sunt create pentru a îndepărta depunerile și mirosurile neplăcute.

În concluzie, menținerea mașinii de spălat rufe curate și în formă optimă este esențială pentru a vă asigura că hainele sunt mereu proaspete și pentru a prelungi durata de viață a aparatului. Urmați pașii recomandați în acest ghid și veți avea o mașină de spălat care funcționează la capacitate maximă.

Vezi și:

Photo of author

Ana

Lasă un comentariu