Cum se calcă o cămașă corect

Aveți nevoie de o cămașă impecabilă pentru o ocazie specială sau pentru a impresiona la locul de muncă? Aflați cum să călcați o cămașă în mod corect pentru a obține rezultate perfecte. Cu puțină practică și atenție la detalii, veți putea să obțineți un aspect impecabil în doar câteva minute.

Pregătirea pentru călcare

Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigurați-vă că aveți la îndemână următoarele:

 • O cămașă curată și ușor umezită
 • O masă de călcat curată și netedă
 • O călătorie sau un fier de călcat în stare bună de funcționare
 • O perie pentru țesături (opțional)
 • Un recipient cu apă pentru a stropi cămașa în timpul călcării (opțional)

Pași de bază

Urmați acești pași simpli pentru a călca o cămașă în mod corect:

 1. Asigurați-vă că călătorul sau fierul de călcat este curat și că aveți setarea potrivită pentru tipul de material al cămășii dumneavoastră. Consultați eticheta pentru recomandări.
 2. Întindeți cămașa pe masă de călcat astfel încât partea din față să fie în jos și gulerul să fie întins.
 3. Începeți cu mânecile. Călcați-le pe ambele părți, începând de la umăr și continuând spre încheietură. Asigurați-vă că mânecile sunt întinse și netede.
 4. Pentru partea din față a cămășii, începeți cu partea de sus a gulerului și continuați în jos, călcând fiecare secțiune pe rând. Nu uitați să călcați și butonierele și buzunarele.
 5. Când ajungeți la partea din spate a cămășii, întindeți-o bine pe masă și călcați-o începând din partea de sus și coborând spre tiv.
 6. Pentru a obține un aspect mai neted și mai fin, puteți folosi o perie pentru țesături și stropiți ușor cămașa cu apă în timpul călcării.
 7. Finalizați călcarea cu gulerul, asigurându-vă că este bine întins și fără cute.

Cum să evitați greșelile comune

Pentru a obține cele mai bune rezultate, evitați următoarele greșeli comune în timpul călcării cămășilor:

 • Nu folosiți setarea fierului de călcat prea mare, deoarece puteți deteriora materialul.
 • Nu călcați o cămașă murdară sau petrecută. Este important să fie curată și ușor umezită.
 • Evitați să aplicați presiune excesivă asupra fierului de călcat, deoarece acest lucru poate lăsa urme sau deteriora țesătura.
 • Nu uitați să călcați și mânecile și gulerul, deoarece aceste zone sunt adesea neglijate.

Îngrijirea cămășii după călcare

După ce ați terminat de călcat cămașa, agățați-o în dulap sau pe un umeraș pentru a evita formarea ridurilor. Astfel, veți putea să mențineți aspectul proaspăt și impecabil al cămășii pentru mai mult timp.

Cât de des ar trebui să călc o cămașă?

Frecvența cu care călcați o cămașă depinde de cât de des o purtați și de tipul de țesătură. În general, o cămașă ar trebui călcată după fiecare purtare sau atunci când prezintă riduri evidente.

De ce trebuie să evit setarea fierului de călcat prea mare?

Setarea fierului de călcat prea mare poate deteriora țesătura cămășii, lăsând urme permanente sau chiar provocând arsuri. Este important să citiți eticheta de îngrijire a cămășii pentru a afla temperatura optimă de călcare.

Pot folosi un abur pentru călcare?

Da, un fier de călcat cu funcție de abur poate fi foarte util pentru călcare, deoarece ajută la îndepărtarea ridurilor mai eficient. Puteți folosi, de asemenea, un abur separat pentru a stropi ușor cămașa în timpul călcării pentru un aspect mai fin.

Vezi și:

Photo of author

Casandra

Lasă un comentariu