Cum resetezi un iphone

Resetearea unui iPhone poate fi necesară în diverse situații, cum ar fi atunci când experimentați probleme de performanță, vreți să vă vindeți sau să cumpărați un dispozitiv folosit, sau pur și simplu doriți să ștergeți toate datele de pe telefon. Procesul poate varia ușor în funcție de modelul de iPhone pe care îl dețineți și de versiunea de iOS instalată, dar în acest articol vă vom oferi pașii generali pentru a efectua o resetare a dispozitivului.

Ce este o resetare a iphone-ului?

Resetarea unui iPhone presupune readucerea dispozitivului la starea sa inițială de fabrică. Acest proces șterge toate datele și setările de pe telefon, inclusiv aplicațiile, contactele, fotografii și orice alt conținut personal. Practic, iPhone-ul va arăta și se va comporta ca și cum tocmai l-ați scos din cutie.

Cum să resetezi un iphone

Pentru a efectua o resetare a iPhone-ului, urmați acești pași:

 1. Asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a datelor importante. Puteți utiliza iCloud sau iTunes pentru a face acest lucru.
 2. Mergeți la „Setări” pe iPhone și apoi derulați în jos și selectați „General”.
 3. Derulați din nou în jos și atingeți „Resetare”.
 4. Alegeți opțiunea „Ștergeți conținutul și setările”.
 5. Veți fi solicitat să introduceți codul de deblocare al telefonului sau să vă autentificați cu ID-ul dvs. Apple.
 6. Confirmați acțiunea și așteptați ca procesul să se încheie. Telefonul se va reporni și va fi pregătit pentru configurare.

Este important să menționăm că resetarea iPhone-ului va șterge toate datele, așa că asigurați-vă că ați efectuat o copie de rezervă a informațiilor importante înainte de a proceda.

Resetează un iphone fără codul de deblocare

Dacă ați uitat codul de deblocare al iPhone-ului sau nu îl cunoașteți, există o soluție, dar aceasta va implica ștergerea tuturor datelor de pe dispozitiv. Iată cum să procedați:

 1. Conectați iPhone-ul la computer și deschideți iTunes (sau Finder pe macOS Catalina și ulterior).
 2. Forțați repornirea iPhone-ului în modul de recuperare. Acest lucru poate varia în funcție de modelul dvs. de iPhone, deci căutați instrucțiuni specifice pentru modelul dvs. pe site-ul Apple.
 3. Pe ecranul iTunes (sau Finder), selectați opțiunea „Restaurează”.
 4. Așteptați până când procesul este complet, iar iPhone-ul va fi resetat la setările implicite de fabrică.

Folosește „ștergerea de la distanță” cu icloud

Dacă vă temeți că iPhone-ul dvs. ar putea fi pierdut sau furat și doriți să îl ștergeți de la distanță, puteți utiliza funcția „Ștergerea de la Distanță” cu ajutorul iCloud. Iată cum să procedați:

 1. Accesați iCloud.com și autentificați-vă cu ID-ul dvs. Apple.
 2. În panoul principal iCloud, faceți clic pe „Toate Dispozitivele” și selectați iPhone-ul pe care doriți să-l ștergeți.
 3. În fereastra pop-up, alegeți opțiunea „Ștergeți iPhone-ul”.
 4. Confirmați acțiunea și urmați instrucțiunile pentru a finaliza procesul.

Ce se întâmplă după resetarea iphone-ului?

După ce ați efectuat o resetare a iPhone-ului, acesta va fi pregătit pentru configurare. Veți trebui să selectați limba, să vă conectați la o rețea Wi-Fi și să vă autentificați cu ID-ul Apple sau să creați unul nou. După aceea, puteți restaura datele dvs. din copia de rezervă iCloud sau iTunes, sau puteți începe de la zero.

Întrebări frecvente (faqs)

Ce se întâmplă dacă nu am o copie de rezervă a datelor mele?

Dacă nu aveți o copie de rezervă a datelor, acestea vor fi pierdute definitiv după resetarea iPhone-ului. De aceea este recomandat să faceți copii de rezervă regulate pentru a vă asigura că nu pierdeți informații importante.

Cum pot să resetez un iphone blocat?

Pentru a reseta un iPhone blocat, puteți încerca să efectuați o resetare forțată. Procedura variază în funcție de modelul de iPhone, așa că căutați instrucțiuni specifice pe site-ul Apple sau în manualele de utilizare.

Care este diferența dintre o resetare obișnuită și o ștergere de la distanță?

O resetare obișnuită șterge toate datele de pe iPhone și îl readuce la setările implicite. O ștergere de la distanță poate fi folosită atunci când doriți să ștergeți un iPhone pierdut sau furat de la distanță, pentru a vă proteja datele personale.

Vezi și:

Photo of author

Kerim

Lasă un comentariu