Cum instalezi windows 10

Ai decis să instalezi Windows 10 pe computerul tău și nu știi exact cum să o faci? Nu-ți face griji, suntem aici să te ghidăm prin proces pas cu pas. Instalarea Windows 10 poate părea complicată la început, dar cu ajutorul acestui ghid, vei putea să o faci cu ușurință. Iată cum să instalezi Windows 10:

1. verifică cerințele de sistem

Înainte de a începe, asigură-te că computerul tău îndeplinește cerințele de sistem pentru Windows 10. Acestea includ un procesor adecvat, suficientă memorie RAM, spațiu de stocare disponibil și o conexiune la internet pentru actualizări.

2. descarcă fișierul iso windows 10

Pentru a începe instalarea, trebuie să descarci fișierul ISO Windows 10 de pe site-ul oficial Microsoft. Poți alege între variantele Home și Pro, în funcție de nevoile tale.

3. crează un mediu de instalare

Urmează să creezi un mediu de instalare pentru Windows 10. Ai nevoie de un stick USB sau de un DVD gol și funcțional. Descarcă aplicația Windows 10 Media Creation Tool și folosește-o pentru a crea un mediu de instalare bootabil.

4. pornirea de pe mediu de instalare

Introduce mediu de instalare în computer și repornește-l. Asigură-te că computerul este setat să pornească de pe mediuul de instalare. Poți face acest lucru din BIOS sau din meniul de boot, în funcție de modelul computerului tău.

5. alege limba și regiunea

La pornirea de pe mediuul de instalare, vei fi întâmpinat cu ecranul de selecție a limbii și regiunii. Alege setările potrivite pentru tine și apasă „Next”.

6. introdu cheia de produs

Dacă ai o cheie de produs pentru Windows 10, acum este momentul să o introduci. Dacă nu ai una, poți să o introduci mai târziu, dar vei avea o perioadă de evaluare limitată.

7. selectează tipul de instalare

Pentru majoritatea utilizatorilor, opțiunea „Custom: Install Windows only (advanced)” este cea potrivită. Aceasta îți permite să alegi particiunea pe care dorești să instalezi Windows 10.

8. configurează setările de rețea și cont

Urmează să configurezi setările de rețea și să-ți creezi un cont Microsoft sau să-l configurezi pe cel existent. Acest pas este important pentru a avea acces la toate funcționalitățile Windows 10.

9. așteaptă instalarea să se finalizeze

Procesul de instalare poate dura câteva minute sau chiar mai mult, în funcție de performanța computerului tău. După finalizare, computerul se va reporni automat.

10. configurare suplimentară

Urmărește instrucțiunile suplimentare pentru a configura Windows 10 după instalare. Aici poți să-ți personalizezi setările și să instalezi aplicațiile preferate.

1. cum verific cerințele de sistem pentru windows 10?

Pentru a verifica cerințele de sistem, poți consulta site-ul oficial Microsoft pentru Windows 10. Acolo vei găsi informații detaliate cu privire la configurația minimă necesară.

2. de unde descarc fișierul iso windows 10?

Poți descărca fișierul ISO Windows 10 de pe site-ul oficial Microsoft. Asigură-te că alegi varianta corectă pentru nevoile tale, cum ar fi Windows 10 Home sau Windows 10 Pro.

3. ce se întâmplă dacă nu introduc o cheie de produs în timpul instalării?

Dacă nu introduci o cheie de produs în timpul instalării, poți să continui procesul, dar vei avea o perioadă de evaluare limitată. Mai târziu, poți introduce o cheie de produs pentru a activa Windows 10.

Încheiere

Acest ghid detaliat ar trebui să te ajute să instalezi Windows 10 fără probleme majore. Asigură-te că urmezi fiecare pas cu atenție și că respecți cerințele de sistem pentru a te bucura de o experiență Windows 10 optimă.

Vezi și:

Photo of author

Kerim

Lasă un comentariu